Miljörivarna river landmärke i Skellefteå

Rivningen av ett av Skellefteås främsta landmärken är i full gång. Miljörivarna står för sanering och rivning på plats.

Under förra veckan påbörjade Miljörivarna rivningen av Vitbergsstugan i Skellefteå. Byggnaden, som ligger intill skidbacken i Skellefteå, är välkänd för de flesta av stadens invånare.

Det känns både kul och speciellt att vi fått uppdraget att riva något som alla i Skellefteå med omnejd känner till och har minnen ifrån. Vi får många frågor runt det och det är många som kommit upp och tittat på medan vi river. Det är roligt, säger Johan Kvist, regionchef för Miljörivarna i Norr och Västerbotten.

Klart innan sommarens slut
Redan i mitten på maj startades saneringen av asbest, som utfördes tillsammans med FSG, upp som en första del av uppdraget. När arbetet med rivningen av sportstugan nu tagit vid står Miljörivarna kvar som ensam aktör. På plats har Miljörivarna två grävmaskiner och två man som genomför rivningen som ska vara färdig före sommarens slut.

– Arbetet löper på enligt plan. Läget just nu är att vi lyckats riva hela den del som ligger ovan mark, avslutar Johan Kvist.

Se SVT:s film från rivningen här

Vi finns nära dig

Vi finns i hela landet och har resurser att utföra såväl stora som mindre uppdrag. Kontakta oss för att diskutera den lösning som passar din verksamhet bäst!