Skanska väljer Miljörivarna till stort rivningsprojekt i Nacka Strand

Ericssons gamla huvudkontor i Nacka Strand ska ge plats åt 268 lägenheter med utsikt över inloppet till Stockholm. Miljörivarna har fått i uppdrag av Skanska att ansvara för lättrivning och håltagning i byggnaden.

Ett mångårigt samarbete mellan Skanska och Miljörivarna har gett resultat. Miljörivarna har fått sitt största rivningsprojekt inom lättrivning hittills. Hela 50 000 m2 skall rivas invändigt för att ge plats åt lägenheterna.

– Det är ett omfattande uppdrag som vi är mycket stolta och glada över att få genomföra tillsammans med Skanska. Vi har samarbetat tidigare med gott resultat, bland annat vid lättrivningen av gallerian vid Slussen, säger Johan Nonnen, regionchef inom rivning på Miljörivarna.

Miljörivarna står för rivningen av byggnaden invändigt och fastigheten ska tömmas på all befintlig inredning, el, väggar och så vidare tills bara skalet finns kvar. Miljörivarna kommer även att genomföra håltagning och förbereda för avlopp, nya dörrar, el, hissar och balkonger.

Projektet beräknas pågå fram till oktober 2017. Under ledning av regionchef Johan Nonnen och arbetschef Per Karlsson ska en personalstyrka på ca 30 personer se till att genomföra projektet noggrant, säkert och miljöriktigt.

På bilden syns Miljörivarnas Johan Nonnen tillsammans med Fredrik Wilson, produktionschef på Skanska.

Vi finns nära dig

Vi finns i hela landet och har resurser att utföra såväl stora som mindre uppdrag. Kontakta oss för att diskutera den lösning som passar din verksamhet bäst!