Rivning av valsverk nytt uppdrag för Miljörivarna

Miljörivarna har fått ännu ett spännande uppdrag i norra delarna av landet. När det ska utföras totalrivning och sanering av det gamla valsverket hos SSAB i Luleå är det Miljörivarna som får ansvaret.

Det gamla valsverket vid SSAB i Luleå är en välkänd plats för stadens invånare. Nu ska byggnaden rivas för att ge plats åt någonting nytt – och för rivningsarbetet och saneringen står Miljörivarna.

– Vi är stolta över att ha fått uppdraget. Nästan alla i Luleå känner någon som har jobbat på valsverket, så det kommer bli kul för oss att få visa upp vår bredd som rivningsföretag, säger Johan Kvist, regionchef Norra Norrland på Miljörivarna.

Arbetet redan igång
Kontraktet skrevs i januari och redan nu har arbetet på plats startats upp. Det är ett omfattande projekt som innefattar rivning på en areal om hela 60 000 kvadratmeter. Om allt går enligt plan förväntas projektet vara färdigställt i oktober månad.

– Som mest kommer vi att vara 12 personer ute på plats för rivningsarbetet. Det kommer att vara ett intensivt jobb, och vi är väldigt tacksamma över förtroendet vi fått, säger en stolt Johan Kvist.

Vi finns nära dig

Vi finns i hela landet och har resurser att utföra såväl stora som mindre uppdrag. Kontakta oss för att diskutera den lösning som passar din verksamhet bäst!